pátek 21. srpna 2020

Rozhovor a klíče

 Jsem členka Klubu blogerů. A ejhle, Mám za sebou už druhý rozhovor. Ten úplně první mi nabídla na svém blogu Blondýnečka Simča. No a ten druhý je právě na stránkách Klubu blogerů. Nejprve jsem o sobě vytvořila krátký úvodník. Potom následoval rozhovor. O tom, jak se vydařil se můžete přesvědčit na Zoznamováku. Byla to docela zajímavá zkušenost.


Tak já na sebe ještě něco prásknu. Jsem sklerotik. Proč? Pro tohle....                                                          Mám nový noťásek. Synova slečna mi věnovala maličkou myš, protože upravovat obrázky jen na touch padu mi moc nejde, s myškou je to jednodušší. Jen bych ji potřebovala trochu větší, spíš takovou tu normální velikost. Projela jsem net, abych měla jakous takous představu o možném barevném provedení a hlavě o cenách. Ráno jsem s lístkem o nákupu sedla do auta a vyjela směr nákupní centrum. Nejprve jsem všechno z lístku nakoupila  v Kauflandu. Jdu dát nákup do auta. Mám takový zlepšováček, klíče od auta i od bytu visí na společné karabince na uchu nákupní tašky. Jsou hezky na očích a odpadá jejich hledání pod nákupem. Na klíčích od auta je bezva funkce, otvírá se pouze kufr. Pak ho stačí zavřít a je zamčeno opět celé auto. Myslím, že hádáte správně. Klíče, oboje, zůstaly viset na tašce, v opět zamknutém kufru. Zůstala jsem nevěřícně hledět na blikající kontrolku. Vypadlo ze mě ne příliš inteligentní "A do prdele!". 


Můj zlepšovák...

No a co teď? Obchoďák je asi 5 km od našeho bytu, jenže klíče jsou stejně v zamčené v kufru. Ještěže peněženku s mobilem nosím v taštičce přes rameno samostatně. Syn v práci, jeho slečna v práci, manžel v práci...Právě on mi byl v tu chvíli nejblíž, asi tak 500 metrů. No, smál se jako pominutý, ale klíče od bytu mi dal. Bylo to k vzteku, vzala jsem si na nákup auto, abych ušetřila čas a stihla přepsat nějaké ty obrázky na přestěhovaný blog. Místo toho se v neskutečném pařáku budu ploužit nejmíň půl  hodiny rychlou chůzí domů pro náhradní klíče a pak zase zpět k autu. 


Manželovy klíče od bytu


Myš k počítači měla stát maximálně tak do 500 kč. Tak bude stát o 200 kč víc, no, co už. Prostě jsem si zavolala taxík. Ta sranda mě nakonec přišla na 250 kč. Ve finále mi syn myš koupil na sebe, má slevu, takže jsem platila pouze 350 kč + taxi přirážka = 550 kč. Když jsem šla manželovi vrátit klíčky, byla jsem stejně utahaná jak hrom. A to mě večer čekala noční služba. Ptal se mě, proč jsem nejela pouličkou. Protože žádná nejela... 

Náhradní klíče jsem hlídala jako oko v hlavě.
Kdybych i ty zabouchla, asi bych si šla hodit mašli...



A to je ona,
moje nová myš i s podložkou









25 komentářů:

  1. Stávají se i horší věci, ale nepříjemné to v tom pařáku být muselo. Myšička je pěkná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem na sebe hezky nasrštvaná, ale pak už jsem se tomu i zasmála. Zlepšováčky někdy opravdu dokážou potrápit :-)

      Vymazat
  2. Nakonec všechno dopadlo dobře a máš pěknou myš.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Renčo, jestli tě to uklidní, tak podobně je na tom asi každý, občas se zkrátka zadaří :D. Což mi připomnělo mou loňskou cestu z práce - udělala jsem větší nákup a k tomu koupila mražený dort pro návštěvu, čekala na autobus a on... nejel. A protože o víkendu jezdí jen jednou za hodinu, musela jsem se táhnout domů dva kilometry pěšky v padesáti stupních na sluníčku :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak to je taky dost pech....Dort to přežil?

      Vymazat
    2. Přežil, jinak by mi z pusy lítalo těch prdelí daleko víc! 😂

      Vymazat
  5. Hlavně,že to nakonec všechno dobře dopadlo a můžeš pracovat s krásnou novou myší. Vždycky Ti připomene, že klíče do kufru nepatří..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, máš pravdu, při pohledu na ni se tak nějak začnu usmívat...:-)

      Vymazat
  6. Myš je pěkná Já má tzv. trackball. Je přilepená ke stolu a pohybuji jen tou koulí nahoře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu neznám. Vím, jak vypadá vertikální myš, podivuji se nad dobíjecí podložkou, ale trackball si musím vygooglit

      Vymazat
  7. Renatko minule jsem šla ze zahrady a zašla něco koupit,v Albertu jsem si dala klíče do kapsy i s průkazkou na tramvaj a přijdu před barák a začala jsem blbnout,hledat klíče nákup skončil skoro na chodníku a když jsem se ohnula tak v kapse dloubnutím do nohy se ozvaly klíče...Taky jsem řekla a do prioru..sousedka hned ,,jak?? no tak do prdky...

    OdpovědětVymazat
  8. Hezká myšička. Já jsem na to hrozná, pořád si kontroluji mobil, klíče, peněženka, brýle, kartička, foťák... za chvíli to bude taky na notýsek. Naštve to, ale dobře dopadlo .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si dosud dávala větší pozor na mobil v autě. Při parkování v práci jsem se musela 2x vrátit, než jsem si dala bacha (*_*)

      Vymazat
  9. Renatko, to nevymyslíš,měla jsi pech.

    OdpovědětVymazat
  10. Život prostě tropí hlouposti:-)). Každého to asi sem tam někdy potká. Myš máš pohlednou, bude se Ti s ní dobře pracovat.
    Hezkou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, dělá se mi s ní docela dobře. Sedne do ruky jako ulitá :-)

      Vymazat
  11. Kočko jedna, jsi příklad toho, že životní situace si s námi občas pěkně zašprýmují.
    Já obecně jsem celoživotní hledač klíčů, nenávidím se za to, nesnáším se za to, po hubě bych si dala, kdybych byla pořádná a disciplinovaná.
    Krásné dny, krásný zbytek prázdnin a hlavně, že jsme zdraví a občas šťastní, to ostatní se poddá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě proto, že nesnáším hledání klíčků, dávám si je pořád na stejné místo.... :-) :-) :-D

      Vymazat
  12. Nepříjemnosti jsou vždycky nepříjemné a stávají se vždy v situacích, kdy je to nejméně vhodné. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, když to nejmíň čekáme, nejvíc se to podělá. Asi proto, abychom se tomu později mohli od srdce zasmát :-)

      Vymazat
  13. No, někdy se to sejde. Ještě že jste měli další klíče od auta. Ta myš je skoro ze zlata! 😀

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za milou návštěvu ❤